17
Mei

Restaurant Fris

7
Juni

Restaurant Olivijn

28
Juni

Ratatouille Food & Wine

23
Augustus

Bistroboat Indonesia

13
September

Restaurant ML

Gastronomische hoofdstad vanaf het water

Op Stad Dockum, de oudste nog varende salonboot van Nederland, bieden top-koks uit de regio, in samenwerking met LEVEN! Magazine, een onvergetelijke culinaire ervaring aan. Varen, eten, drinken, muziek en plezier tijdens de vier uur durende gastronomische tocht. Binnenkort gaan de tickets in de voorverkoop.

Verzeker jezelf van deze unieke belevenis.

De vaartochten zijn altijd van 16.00 tot 20.00 uur en zijn all-inclusive. Wees er snel bij, want vorig jaar waren alle evenementen stijf uitverkocht.

Reserveer Nu!

Per evenement zijn er slechts 60 plaatsen beschikbaar

4 uur varen op Stad Dockum

Wijn en drankjes zijn inbegrepen

Amuses

5 gangen walking dinner

17
Mei

Restaurant Fris

Rick May

Eigenaar en chef-kok Rick May belooft er weer een feestje van te maken. Zonder al te veel opsmuk wordt de klassieke Franse keuken met pure smaken en gebaseerd op de seizoensgebonden producten voorgeschoteld.

Met de invloeden vanuit Zuidoost-Azië weet Rick altijd verrassende gerechten te presenteren die hem niet alleen een vermelding in de Michelingids hebben opgeleverd, maar ook eervolle plek in de Lekker top 500 en een score van 15/20 in de Gault & Millau. Niet de eerste de beste dus. Het belooft een memorabele avond te worden.

www.restaurantfris.nl

7
Juni

Restaurant Olivijn

Menno Post

Menno Post en Saskia de Wal-Post hebben met Olivijn, in één van de mooiste panden van Haarlem, een unieke combinatie ontwikkeld. Een combinatie van restaurant en galerie. Zowel voor een luxe diner, een gezellige lunch of een zakelijke vergadering, in een culinaire ambiance, een bezoek aan Olivijn is altijd een hele belevenis. Voor een huiselijke sfeer presenteert chef Menno Post zijn menu persoonlijk aan tafel en zorgt sommelier Milton Verseput ervoor dat u altijd een spannend glas heeft. Maître Patrick Reijnders ziet erop toe dat het de gast aan niets ontbreekt. Dit alles met een gezonde dosis humor, passie en plezier.

Dit gevoel wordt speciaal voor Gastronomische Hoofdstad vanaf het Water vertaald naar een heerlijk 5 gangenmenu. Laat je ook op Stad Dockum door Menno en zijn team helemaal in de watten te laten leggen. Niet voor niets heeft Olivijn binnen de kortste keren een Michelinster in de wacht weten te slepen, kom maar ontdekken waarom!

www.olivijn.nl

28
Juni

Ratatouille Food & Wine

Jozua Jaring

Jozua Jaring, al jaren op sterrenniveau aan het koken aan het Spaarne, is het gewend om op het hoogste niveau te presteren op het water. Zijn 5 jarig jubileum vierde hij op het water en voor de Gastronomische Hoofdstad vanaf het water doet hij het gewoon nog eens.

Ook Ratatouille Food & Wine zal amuses en vijf heerlijke gangen presenteren om zo de vier uur durende vaartocht culinair te ondersteunen.

www.ratatouillefoodandwine.nl

23 Augustus

Bistroboat Indonesia

Donny van Norde

Bij Bistrobar Indonesia wordt de Indonesische en Indische keuken naar een geheel nieuw niveau getild. Onder begeleiding van de van oorsprong Javaanse chef Agus Hermawan, van RON Gastrobar Indonesia, kan iedereen genieten van klassieke smaken in een nieuwe vorm.

Speciaal voor Gastronomische Hoofdstad Haarlem vanaf het water wordt alles omgetoverd naar Bistroboat Indonesia. Proef, geniet en oordeel zelf.

www.bistrobarindonesia.nl

13 September

Restaurant ML

Mark Gratama & Kevin Kion

Mark Gratama en Kevin Kion zijn van plan de gasten op de boot aangenaam te verrassen met een sterrenwaardig 5 gangen menu. De ervaring die ze hebben met het koken op locaties nemen ze voor deze zondag mee het water op.

In de echte ML stijl, waarbij invloeden vanuit de hele wereld op één bord samenkomen, zal het een onvergetelijke zondag worden.

www.mlinhaarlem.nl